Minum "BEER" Mempertahankan Hak Tapi Azan Dan Kepentingan Islam Mengganggu Ketenteraman Awam


"Kami berpendapat “mempertahankan hak” bererti menjamin kebebasan semua kaum mengamalkan budaya masing-masing, kerana ini adalah kontrak sosial yang dipersetujui oleh semua pihak dalam Perlembagaan 1957 dan juga Perjanjian Malaysia 1963," kata Teresa pada perenggan ke-6 dalam kenyataan minta DBKL Mengkaji Semula Penolakan Permohonan “Better Beer Festival 2017” Yang Dirancang Diadakan Pada 6-7 Oktober 2017 di Solaris Damansara Kuala Lumpur 

Saya tertarik dengan kenyataan tersebut kerana sebelum iin hal-hal agama Islam terutama Azan Subuh ditentang habis-habisan oleh Cina Babi DAP ini atas alasan menganggu ketenteraman awam.

Kok pernah ditahan di bawah ISA, selepas dia didakwa mengarahkan pihak masjid di Kota Damansara, Sri Serdang dan Puchong Jaya supaya memperlahankan pembesar suara azan.

Saya ingatkan kembali, Teresa Kok bersama dengan sekumpulan penyokong DAP pernah membantah cadangan DBKL untuk menulis jalan jalan di Kuala Lumpur dengan tulisan Bahasa Malaysia dan Jawi pada 14 Februari 2008. Teresa membantah tentang tulisan jawi ini sebelum dia membakar dan memanggang lima ekor babi selepas pilihan raya ke-12.


(Gambar 1: Teresa Kok menunjukan rasa tidak puas hati kepada tulisan jawi di Jalan Taman Seputeh). Teresa Kok bersama dengan sekumpulan penyokong DAP telah membantah cadangan DBKL untuk menulis jalan jalan di Kuala Lumpur dengan tulisan BahasaMalaysia dan Jawi pada 14 Februari 2008. Teresa complaint tentang tulisan jawi ini sebelum dia membakar dan memanggang lima ekor Encik Babi selepas pilihan raya ke-12.


(Gambar 2:Teresa Kok sekali lagi menunjuk pada tulisan jawi di Jalan Taman Tan Yew Lai). Apakah tulisan jawi itu sesuatu yang dianggap racist juga?


(Gambar 3: Teresa Kok bersama dengan tiga orang lagi ahli parlimen DAP
menunjukkan cadangan nama jalan dalam Bahasa Malaysia, Cina dan India dan diserahkan kepada En Shaari (PA kepada Datuk Bandar KL). Tiada lagi tulisan jawi).Mengapa mereka tidak suka sangat pada tulisan jawi?

Kenapa bila tiba saja hal orang Cina dalam negara ini kita dan kerajan kena patuhi?. Adakah besar sangat bangsa Cina ini sampaikan kita wajib menurut segala kamahuannya termasuk perkara-perkara yang melibatkan agama?

Rosaknya keharmonian kaum dalam negara ini adalah kerana Cina DAP. Saya asingkan Cina DAP ini kerana mereka memang kurang ajar. Jika sesuatu terjadi kepada kaum Cina dalam negara ini salahkan Cina Babi DAP. jangan kata kita tidak ingatkan. Negara ini dibina dengan kesepakatan kaum, jadi patuhilah ia sebelum sesuatu yang tidak molek berlaku.

Minum "BEER" Mempertahankan Hak Tapi Azan Dan Kepentingan Islam Mengganggu Ketenteraman Awam Minum "BEER" Mempertahankan Hak Tapi Azan Dan Kepentingan Islam Mengganggu Ketenteraman Awam Reviewed by Mind Blow on 2:36 pm Rating: 5

No comments

terkini