Pejuang IMR Jadi Imam, Pejuang ISlam (Sesat) Main SnookerInilah jadinya bila Manusia yang dibuang dari Parti Islam yang selama ini mengakui memperjuangkan islam.. Dia yang dibuang masih terus berjuang memperjuangkan Agamanya dari terus dirosakkan oleh manusia hipokrit yang bertuhankan nafsu.


Ketika Orang dibuang itu masih terus berjuang dengan cara yang di ajarkan oleh nabi manakala Orang yang membuangkannya seronok main snooker.


Dan pada saat yang sama Sekutu kepada Parti si pemain snooker tetap tidak berganjak dari mengiktiraf perjuangan dan Agama ISlam...


Buktinya...


Dengan perjuangan PAS yang tidak pernah putus terhadap hudud, Ketua Pemuda PAS, Nasrudin Hassan Tantawi membuat Tweet yang menyatakan bahawa sesiapa yang tidak menerima hukum-hukum Allah adalah mereka yang kufur.


"(Pengerusi DAP) Karpal (Singh) tidak menerima hukum hudud kerana dia kufur. PAS perlu teruskan perjuangan untuk menegakkan Islam," menurut Tweet dari akaun Nasrudin.


Karpal sentiasa tidak pernah putus dalam menolak pelaksanaan hukum hudud di Malaysia.


Kumpulan Pemuda Parti Keadilan Rakyat (PKR) juga dilaporkan bersetuju dengan kenyataan Karpal. Ketua Pemuda PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin, telah memberi amaran kepada Nasrudin bahawa komen-komen Nasrudin terhadap pelaksanaan hukum hudud akan menimbulkan masalah yang besar terutamanya apabila isu tersebut akan mengundang kemarahan bagi Karpal dan pemimpin-pemimpin DAP.


Shamsul juga berkata bahawa Nasrudin tidak sepatutnya membangkitkan isu lama apabila persetujuan antara PKR, DAP dan PAS terhadap isu ini telah dibuat.


Petikan NST 30.07.12

No comments:

Powered by Blogger.