RUMAH URUT DAN MENTERI BESAR SELANGOR


Lihat iklan jawatan kosong di atas dan anda pasti tidak percaya bahawa perkerjaan "urut mengurut" telah menjadi salah satu "profesi" pilihan masa kini dan ianya dibuktikan dengan iklan jawatan kosong sebagai tukang urut dipasang sama banyaknya dengan iklan pinjaman wang oleh "Ah Long".

Mungkin ramai yang tidak tahu jumlah rumah urut di Selangor yang kini bukan ditahap membimbangkan tetapi sebenarnya melebihi tahap yang menakutkan!.

Sebagai contoh, Kuala selangor kini mempunyai bilangan rumah urut yang sangat banyak, rumah-rumah urut ini berselindung di sebalik nama urutan kaki tapi tidak siapa yang tahu apa sebenarnya perkhidmatan yang ditawarkan di dalam premis berkenaan.Gambar di atas pula menunjukkan sebuah lagi rumah urut yang baru dibuka di Kuala Selangor yang mana lokasinya hanya 300 meter dari Pejabat Ahli Parlimen Kuala Selangor iaitu YB Dzulkifli Ahmad yang juga memegang jawatan sebagai Ahli jawatankuasa kerja PAS Pusat di dalam PAS.

Sebagai seorang yang tinggi agamanya dan hebat pimpinannya, YB Zulkifli Ahmad hingga kini hanya berdiam diri dan tidak melakukan apa-apa bagi memantau kebanjiran rumah-rumah urut di Kuala Selangor yang mana jika ia dibiarkan berlarutan akan mendatangkan banyak masalah sosial kepada masyarakat di Kuala Selangor.

Apa yang saya ceritakan tadi hanyalah rumah urut di Kuala Selangor, cuba anda bayangkan berapa banyak rumah urut yang ada di seluruh Selangor di bawah pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar Selangor merangkap Exco Agama Selangor?.

Dipendekkan cerita, tidak salah rasanya disini saya katakan bahawa Menteri Besar Selangor merangkap Exco Agama Selangor ini "MASYUKK" banyak dalam industri "URUT-MENGURUT" di Selangor.

Tak Pecaya?. ? Heheh Tanye Ronie Liu...
RUMAH URUT DAN MENTERI BESAR SELANGOR RUMAH URUT DAN MENTERI BESAR SELANGOR Reviewed by Mind Blow on 11:00 pm Rating: 5

No comments

terkini