AMBIGA DAPAT KUOTA HAJI MALAYSIA SELAMA 3 TAHUN?


Rakyat negara ini berhadapan kemungkinan dilarang daripada mengerjakan haji atau umrah untuk tempoh tertentu selepas sekumpulan rakyat negara ini dikesan menganjurkan perhimpunan haram Bersih 3.0 di Mekah dan Madinah, baru-baru ini.

Perkara itu disebabkan oleh ketaksuban pengikut AMBIGA BABI dari puak Ajaran Sesat (PAS) yang teringin sangat membawa Tuhan mereka itu ke Tanah Suci Mekah.

Mengikut sejarah sebelum ini, Arab Saudi pernah melarang rakyat dari sebuah negara Islam daripada mengerjakan haji dan umrah selama tiga tahun kerana terdapat rakyatnya yang berdemonstrasi di tanah suci itu.

Ini kerana pihak berkuasa Arab Saudi cukup tegas dengan sebarang demonstrasi haram dan dikhuatiri tindakan sama turut dikenakan ke atas Malaysia.

Oleh itu, Penganjur perhimpunan itu perlu bertanggungjawab dan berisiko membayar harga yang 'mahal' sekiranya jemaah dari negara ini dilarang mengerjakan ibadat haji dan umrah untuk tempoh tertentu.

Kesudahannya, yang untung AMBIGA BABI dan yang ruginya Rakyat Malaysia sebab dalam tempoh 3 tahun tu kalau nak tunggu, berapa banyak yang sempat mati tak sempat tunaikan haji.

"Takebeer wih Ambiga".... Heheh

No comments:

Powered by Blogger.