Wan Azizah Menderita - Nik Aziz Ambil Berat... ehemm.. ehemm

Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, meminta mana-mana pihak yang merancang memburukkan maruah Datuk Seri Anwar Ibrahim agar segera menghentikan tindakan itu bagi menghormati perasaan keluarga ketua pembangkang itu.

Menurutnya, beliau memahami perasaan ahli keluarga Anwar termasuk isterinya, Datin Seri Dr Wan Azizah yang begitu terseksa dengan apa yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab terhadap suaminya sejak sekian lama.

"Sudah lebih 10 tahun maruah Anwar dilanyak, dihentak, dilenyek begitu tanpa ada rasa belas kasihan, isteri mana yang tidak menderita dengan apa yang berlaku,” katanya kepada Harakahdaily.

Beliau mengulas kenyataan Azizah semalam bahawa beliau begitu terseksa dengan fitnah itu.

Sehubungan itu, Nik Aziz yang juga menteri besar Kelantan memohon pihak perancang yang merakam dan mendedahkan video seks yang dikaitkan dengan Anwar itu dihentikan segera.

Menurutnya, sebagai umat Islam mereka harus sedar tindakan memfitnah dan mengaibkan orang satu dosa yang besar.

Tegasnya, balasan buruk akibat tindakan itu akan diberikan Allah kepada orang yang memfitnah sejak di dunia lagi.

“Kita sebagai anggota masyarakat jangan sekali-kali bersekongkol dengan mereka yang membuat perkara buruk (fitnah) itu kerana dosanya juga akan terpalit pada kita," katanya. sumber (
Klik sini - Malaysia Kini )


Yang ni pon sama gak.. aku tak paham le ape si nyanyok ni cakap.. yang aku paham Kak Wan menderita sebab laki dia tak penah serik-serik membaham belakang dan depan.. hehehe (si nyanyok mcm nak ambik kesempatan je.. 16 Mei dah dekat)

No comments:

Powered by Blogger.