Adakah PAS perlu mendukung kemungkaran Umno?
 “Apakah saudara juga meminta PAS untuk mendukung segala kemungkaran dan kebejatan yang dilakukan Umno, sama ada dalam aspek agama Islam atau pengurusan negara supaya tidak digelar sebagai pengkhianat Islam?” - Naib Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man. Klik Sini..
Siapa yang Mungkar? Mungkar terhadap Islam, Mungkar terhadap bangsa, Mungkar terhadap negara.. UMNO atau PAS?...

2 comments:

Harimau Malaya50 said...

PAS sepatutnya bersyukur kerana menjadi parti poltik sedemikian di Malaysia kerana kerajaan Malaysia adalah Kerajaan Islam. Agak-agaknya kalau perjuangan macam PAS ni di negara lain, apa akan jadi??? Tak payahlah cerita jauh-jauh, kalau di Singapura jer, pulau yang kecil tu boleh ke PAS bersuara macam di Malaysia ni? Ada berani ka?

PAS ni dah macam pepatah "bagai di beri betis nak peha" senang cerita "macam kadok naik junjung" tak tau apa nak buat, tak tau apa nak cakap, tak tau apa nak fikir. Masjid tak bina, tapi patung sebesarnya boleh bina. Tapi senang mulut cakap UMNO itu kafir.

UMNO yang bina masjid dan surau, yang bina Tabung Haji, yang bina kaunter zakat, pusat islam, universiti islam, hospital islam, bank islam, JAKIM, IKIM, YDIM dan macam-macam lg.

Gunakanlah pancaindera yang dikurniakan oleh Allah SWT untuk menilai semua ini. Jangan jadi kufur nikmat..... cukuplah dengan Nik Aziz Nik Mat. Belajarlah melihat kehidupan rakyat di negara islam disekeliling kita. Nak ambil contoh negara islam mana agaknya???

Wira501 said...

PAS TAK PAYAH MENDUKUNG UMNO LAH. KAMI DAH BOLEH URUSKAN DIRI SENDIRI, 65 TAHUN UMNO DAH WUJUD DI BUMI BERTUAH INI MEMBELA NASIB ORANG MELAYU. PAS ELOKLAH DUKUNG DAP DAN PKR JER, KERANA PARTI ITU MEMPERJUANGKAN NASIB ORANG MELAYU DAN AGAMA ISLAM SAPERTI DI PULAU PINANG DAN SELANGOR. SELAMAT BERJUANG PAS, DEMI AGAMA BANGSA DAN TANAH MELAYU INI.

Powered by Blogger.