Azan 5 Kali Sehari, Masjid/Surau Perlu Minta Kebenaran Penduduk


Ramai marah pada gadis ini yang mencadangkan supaya Masjid atau Surau yang mahu dalam jarak 50 meter daripada kawasan perlulah mendapat kebenaran penduduk kerana rumah ibadat ini akan Azan 5 kali sehari.


Oh Bulan menulis, Statement ini adalah respond Azira kepada berita Kerajaan Negeri Selangor. Di mana kerajaan Selangor nak perketatkan syarat-syarat pembinaan rumah ibadat bukan Islam.

Bukan itu saja, Azira juga menyatakan budaya kebencian, pergaduhan dan sikap tak bertoleransi adalah budaya yang diimport dari negara Arab ke dalam masyarakat. Ini semua gara-gara terlalu ramai pelajar Malaysia yang sambung pengajian di sana.

Azira Aziz juga mengatakan umat Islam Malaysia terpengaruh dengan budaya Arab yang dibawa masuk oleh tenaga pengajar kebanyakannya graduan dari negara timur tengah. Tambahnya lagi, Malaysia akan lebih aman jika dari dulu kita limitkan menghantar dan mengambil tenaga pengajar dari rantau Arab.


“Mengapa kita terikut sangat budaya Arab?”Screen Shot 2017-04-12 at 11.43.37Screen Shot 2017-04-12 at 11.43.44Screen Shot 2017-04-12 at 11.43.55Screen Shot 2017-04-12 at 11.44.09Screen Shot 2017-04-12 at 11.44.18

Salah siapa?

Bukan salah gadis ini, bukan juga salah Cina-Cina Komunis DAP yang selama ini mengganggu Islam tetapi salah kita sendiri "Orang Melayu Islam" yang memberi ruang kepada mereka untuk berbuat sesuka hati.

Mereka terlalu berani kerana mereka telah menghidu bau kemenangan, mereka rasakan semakin hampir untuk bangsa-bangsa mereka memerintah negara kita ini.

Maka dengan itu kumpulan-kumpulan liberal agama, penagih seks sejenis, manusia songsang, penjenayah dan yang sealiran dengannya tidak rasa takut untuk kehadapan menghina, mencaci maki, menghasut, melakukan keganasan kerana mereka tahu negar ini akan jatuh ke tangan mereka.

Saksikanlah sekarang apa yang berlaku.

Inilah segala isi perut yang sedang dibawa oleh politik pembangkang yang bergabung dalam negara ini. Mereka kaut dan telah apa sahaja masuk ke dalam perut kebulur politik mereka yang digunakan untuk memberi tenaga kepada gerakan menjatuhkan kerajaan. 

Segala macam jenis benda busuk itu memang sudah lama menanti. kali ini mereka bebas bercakap apa saja mengenai agama yang mereka bawa, mereka boleh melakukan seks sejenis lelaki dengan lelaki - perempuan dengan perumpuan dan kedua-duanya sekali, mereka bebas untuk minum arak waima di dalam masjid sekalipun, mereka bebas untuk melakukan jenayah, mereka bebas mengaut kekayaaan hasil judi dan pelacuran, mereka bebas melakukan apa sahaja perkara yang mereka mahu dan buktinya lihat saja ketika ini.


Lihat gadis itu dengan kebijaksanaannya mempersoalkan segala tentang islam, dia boleh mencadangkan supaya masjid atau surau wajib mendapat kebenaran penduduk dulu sebelum dibina. Sejak bila "Panggilan Allah" ini mesti dapat kebenaran dari makhluk yang diciptakannya?. Siapa sembah siapa?

Siapa dibelakang mereka-mereka ini? Siap restui perjuangan mereka? Siapa beri dana mereka bergerak? 

Jawapannya adalah parti yang mereka sedang dukung sekarang. DAP!!


Azan 5 Kali Sehari, Masjid/Surau Perlu Minta Kebenaran Penduduk Azan 5 Kali Sehari, Masjid/Surau Perlu Minta Kebenaran Penduduk Reviewed by Aemierulrizaki on 1:18 am Rating: 5

No comments

terkini