BR1M akan diteruskan & GST diganti dengan cukai lain jika pembangkang menang PRU14 - Tun M


Kata mahathir, jika pembangkang berjaya membentuk kerajaan pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan diteruskan.

Katanya pemberian itu akan dilakukan mengikut undang-undang , Perdana Menteri tidak boleh tentukan pemberian atau jumlah atau cara penyampaian, akan diagih oleh pegawai kerajaan dan macam-macam lagi alasan.

Perkataan paling mudah ialah BR1M diteruskan.

Selain itu, Mahathir turut menawarkan untuk menghapuskan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dan digantikan dengan cukai jualan yang dipersetujui rakyat jika berjaya menjadi menggantikan Umno-Barisan Nasional (BN).

Mahu hapuskan GST kemudian gantikan dengan cukai lain kononnya yang dipersetujui rakyat bukankah itu disebut cukai juga, bermakna cukai tetap dikenakan keapda rakyat.

Kesimpulannya, Mahathir mahu teruskan BR1M yang dikatakan rasuah dan haram dan sebagainya dan pada masa yang sama mahu hapuskan cukai GST kemudian digantikan dengan cukai yang lain. 

Dua perkara yang disebut Mahathir pada pelancaran PPBM di Shah Alam malam ini adalah perkara yang telah dilaksanakan oleh BN untuk membela nasib rakyat dan memelihara ekonomi negara.

Itu beerti apa yang kerajaan BN buat adalah betul cuma Mahathir menambah tokok mengikut imiginasinya untuk menunjukkan kononnya dia lebih cerdik.

Tidakkan pengikut Mahathir di dalam stadium itu berasa malu dan bodoh apabila ketua mereka menyebut perkara yang diilhamkan Najib itu adalah jalan terbaik untuk memakmurkan negara.

Kasihan sungguh.

BR1M akan diteruskan & GST diganti dengan cukai lain jika pembangkang menang PRU14 - Tun M BR1M akan diteruskan & GST diganti dengan cukai lain jika pembangkang menang PRU14 - Tun M Reviewed by Mind Blow on 2:43 am Rating: 5

1 comment

Sporttoto 4d said...

DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI - >>>>KELIK DI SINI <<<<<

terkini