Cina Babi DAP Minta audit menyeluruh kewangan Tabung Haji


Hari ini saya "copy paste" kan saja untuk bacaan anda semua. Lihat bagaimana Cina babi DAP Komunis nak hapuskan kewangan Islam. Dia siapa nak minta audit?

Dan kepada Umat Islam yang bertuhankan Tokong DAP yang berimamkan Mat Sabu kalau nak keluarkan duit apa salahnya. Keluarkan semua dan pergi haji sendiri nak tengok boleh ke tidak. Bangsa jenis tak sedar diri memang dijilatnya Cinan Babi DAP Komunis ni. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

DAP hari ini mencadangkan supaya audit menyeluruh & telus ke atas penyata kewangan Tabung Haji yang mengalami kerugian RM351 juta, dijalankan segera bagi menjamin hak pendeposit institusi berkenaan.

Timbalan Bendahari Agong DAP, Nga Kor Ming berkata, audit yang telus wajib dibuat untuk menjamin supaya wang simpanan lapan juta umat Islam di Tabung Haji terjamin dan tidak terjejas.

Pada kenyataan media hari ini, beliau berkata, ia berikutan penyata kewangan Tabung Haji bagi tahun kewangan 31 Disember 2014 menunjukkan rizab terkumpul negatif iaitu kerugian terkumpul RM351 juta.

“Dengan kata lain, jika pendeposit mahu mengambil kembali simpanan RM54.358 bilion, semua aset Tabung Haji tidak cukup untuk membayar simpanan kerana kekurangan dana RM351 juta.

“DAP berasa tindakan segera perlu diambil sebelum Tabung Haji menanggung kerugian lebih besar dan satu audit penuh yang telus perlu demi menjamin hak pendeposit,” kata Ahli Parlimen Taiping itu.

Beliau merujuk kenyataan Bank Negara Malaysia (BNM) yang mengesahkan menghantar notis nasihat kepada Lembaga Tabung Haji mengenai amalan pengurusan risikonya.

Ia berikutan dokumen yang bocor itu dikatakan memperincikan nasihat oleh bank pusat kepada Tabung Haji mengenai penyusutan rizabnya dan nilai pelaburannya yang merosot.

Lebih serius, Kor Ming berkata, Bank Negara Malaysia (BNM) ada memberi amaran menerusi surat berhubung aset lebih rendah daripada liabilitinya iaitu 98 sen aset berbanding dengan RM1 liabiliti.

Katanya, kerajaan digesa menubuh jawatankuasa khas yang berkecuali untuk menjalankan audit penuh dan jawatankuasa itu perlu bertanggungjawab kepada Parlimen dan laporan audit itu perlu dibentang kepada Dewan Rakyat untuk diperiksa.
Cina Babi DAP Minta audit menyeluruh kewangan Tabung Haji Cina Babi DAP Minta audit menyeluruh kewangan Tabung Haji Reviewed by Mind Blow on 3:22 am Rating: 5

5 comments

Anonymous said...

Wayang DAP nak ambil hati orang Melayu. Mat Sabu bolehlah termakan wayang ini.

Anonymous said...

cinbab nganga cock main penyibuk hati busuk dengki khianat tengok umat islam maju.

Anonymous said...

Tak payah merepek la ko meng. Kalaulah liabiliti melebihi aset dari tabungan pendeposit, adakah tabung haji tiada aset lain dari sektor pelaburan dan perladangan? Untuk apa tabung haji melabur dan membeli ladang begitu luas kalau bukan untuk kepentingan ahli dan pendeposit tabung haji? Nasihat aku kpd ko meng dan kafir2 yg lain, jgn masuk campur urusan orang Islam. Aku syak wasangka bahawa aksi ini bukan untuk kepentingan pendeposit tabung haji, tapi cuma cita2 utk runtuhkan sistem dan kewangan Islam. Lupakan lawak bodoh ko tu ko meng...

Anonymous said...

lu melayu islam memang suka buat kerja mungkar/berdosa....lagi agama islam kata tak boleh buat, lu orang lagi suka buat dan semua orang melayu islam sokong....tenguk berapa ramai melayu buang anak zina...hisap dadah ...jadi pencuri/penyamun...rasuah...tipu orang ....jual orang ... artists melayu telanjang, mabuk-mabuk, jadi highclass prostitute.....lu orang tadak takut .... bila cina dap suruh bikin audit itu tabung haji, lu orang banyak takut aaa..??? apa hal...????

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

terkini