RAKYAT MENUNGGU PEMBEBASAN ANWAR HARI NISelepas menjalani lebih tiga tahun hukuman penjara atas kesalahan meliwat, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hampir dibebaskan. Ini susulan Lembaga Pengampunan yang bermesyuarat hari ini untuk memutuskan perkara itu.

Anwar dan keluarganya, khususnya Presiden Pakatan Harapan Datuk Seri Wan Azizah Ismail yang juga adalah isterinya dan anak mereka, Nurul Izzah yang kini adalah Ahli Parlimen Permatang Pauh Nurul, telah lama mendakwa pertuduhan itu bermotivasi politik.

Kekalahan mengejutkan BN pada pilihan raya umum minggu lalu menyaksikan kerajaan HARAPAN yang baru bergerak pantas untuk mendapatkan pengampunan buat Anwar dan melepaskannya dari penjara.

Anwar dijangka mengambil alih daripada perdana menteri ketujuh Tun Dr Mahathir Mohamad dalam masa dua tahun.

Namun yang peliknya sehingga hari ini kenyataan keluarga Anwar masih di takuk lama iaitu menyalahkan kerajaan yang menyumbat Anwar ke penjara. Jika benar apa yang dikatakan oleh keluiarga Anwar bagaimana manusia kejam yang menganiaya Anwar bebas memegang tampuk kepimpinan negara sekarang. Adakah Mahathir dibiarkan bebas hanya kerana gula-gula pembebasan Anwar yang diberikan?

Jika benar Anwar akan mengambil tempat Perdana Menteri Malaysia tidak lama lagi apa akan jadi kepada Mahathir dan kroninya...
RAKYAT MENUNGGU PEMBEBASAN ANWAR HARI NI RAKYAT MENUNGGU PEMBEBASAN ANWAR HARI NI Reviewed by Mind Blow on 11:38 am Rating: 5

No comments

terkini