#JelajahAnkMsiaSabah Tiba Di Beaufort, Sabah dan Bantu Lebih Banyak Golongan Memerlukan


Beaufort - Konvoi Jelajah Anak Malaysia Di Bawah Bayu 2.0 hari ini memulakan siri baru perjalanan mereka di Sekolah Kebangsaan  Padas Damit  dalam acara Walk bersama YB Datuk Samarlin yang juga merupakan ADUN Lumadan dan dalam acara itu juga sumbangan kepada anak yang kurang berkemampuan turut diberikan.

Dalam slot KAM1 PRIHATIN peserta jelajah dibahagikan kepada 2 kumpulan dimana kumpulan pertama membuat aktiviti gotong royong membersihkan kawasan tanah perkuburan manakala kumpulan kedua berkonvoi dari rumah-kerumah menyampaikan sumbangan dan 10 buah rumah terpilih dalam aktiviti tersebut. Dalam perjalanan tersebut kami amat tertarik dengan sebuah rumah yang di buat menggunakan pelepah kelapa sawit dan didiami oleh sepasang suami isteri bersama 3 anak yang masih kecil.


Selepas selesai menyampaikan sumbangan bersama dengan YB Datukk Sapawi Hj Ahmad, Ahli Parlimen Sipitang, Konvoi jelajah meneruskan perjalanan ke Kg Kukut di daerah beaufot.

Tiba di Masjid Kg Kukut konvoi jelajah disambut oleh kepimpinan masyarakat setempat dengan mesranya. Dalam program tersebut YB Datuk Hajah Azizah Datuk seri Panglima Haji Mohd Dun selaku Menteri Pembangunan Masyarakat dan hal Ehwal Pengguna Sabah merangkap ADUN kilas telah memberikan ucapan yang cukup bermakna untuk menaikkan semangat anak muda dalam menempuh kehidupan di alaf moden ini yang sedia mencabar.

Seterusnya acara kemuncak kepada program tersebut dan yang amat dinantikan adalah Sesi Perkongsian Oleh Wira Negara yang Terselamat dalam OPS DAULAT di Sabah.

Seterusnya bagi menyatakan sokongan kepada dan menjaga keamanan negara seluruh kepimpinan yang hadir bersama-sama menandatangani Banner janji Rakyat dan dengan itu mereka telah berjanji untuk menjaga keamanan negara dengan apa cara sekalipun.


Begitulah yang diharapkan supaya setiap rakyat di negara ini saling bantu membantu dalam menjaga keamanan negara kerana hanya dengan keamanan sahaja kita dapat hidup dengan selesa dan aman damai.

No comments:

Powered by Blogger.