Bertahun-tahun jadi YB baru sekali rakyat ketuk pintu rumah terus panggil wartawan bagitahu satu dunia.


Baru sekali orang mengetuk pintu rumah Yang Berhormat PAS di subuh hari beliau sudah sombong bongkak kononnya beliau seorang sajalah yang tahu membantu rakyat.

Cara beliau ini sangat menghina orang miskin. Barangkali benar susah orang itu kebetulan pula yang terfikir dikepalanya adalah rumah YB PAS maka dia pun meminta pertolongan.

YB yang bongkak itu pula dengan bangganya memberitahu satu dunia bahawa dia telahpun berjaya menolong seorang miskin yang mengetuk pintu rumahnya di subuh hari meminjam duit untuk membeli peralatan sekolah.

Islam PAS mengajar untuk YB menunjuk-nunjukkah? Mana nilai Islam yang diperjuangkan oleh Parti Islam PAS?

Kalau YB nak cerita pasal ketuk pitu minta bantuan rasanya tak cukup hebat dibandingkan dengan rakyat kurang berkemampuan yang beratur di Pejabat Parlimen atau ADUN BN tetapi malangnya tidak pula kita dengar ADUN dan Ahli Parlimen memanggil wartawan memberitahu bahawa rakyat miskin datang ke pejabatnya minta bantuan atau minta duit.

Itu kerana tugasnya adalah untuk menolong rakyat yang memilihnya sebagai pemimpin. Mereka laksanakan tugas semampu mungkin tanpa menunjuk-nunjuk.

Mungkin YB PAS tidak pernah jumpa orang susah minta bantuan sebab tidak pernah ambil tahu hingga terpaksa pula rakyat mengetuk pintu dirumah.


No comments:

Powered by Blogger.