MENYEMAI KEBENCIAN AGAMA DAN KAUM MUDAH, BILA TERBAKAR, NAK MEMADAMNYA PERLUKAN DARAH DAN NYAWA.

 

Saya bukan nak menyemai kebencian agama atau mengancam keharmonian kaum. Saya cuma nak mengingatkan kerajaan Malaysia (Ismail Sabri Yaakob) bahawa apa yang berlaku dalam video warga asing menghina Islam dan menyokong gerakan pelampau Agama dari India akan menjadikan negara kita huru-hara.Malaysia bukan negara India yang bangsanya India tetapi Agamanya berbeza-beza. Malaysia adalah negara dimana kaumnya berbeza dan agamanya juga berbeza-beza selain anutan politiknya juga berbeza.

 

Negara kita tidak seperti negara India yang mudah terbakar dari luar tetapi tak akan membakar sampai ke dalam kerana mereka memang sudah biasa hidup dalam keadaan huru-huru hara yang melampau. Negara kita Malaysia nampak sahaja luarnya sukar terbakar tetapi bila sudah terbakar sedikit ianya akan merebak hingga sukar dipadam yang mungkin akan hangus terbakar keseluruhannya.


Kita sudah ada sejarah berdarah di negara ini, yang terbaru adalah pembunuhan Arwah Adib seorang anggota bomba yang mahu memadam kebakaran tetapi dibunuh oleh perusuh. Ia adalah diakibatkan oleh ahli politik bodoh (pembangkang) yang menyemarakkan api perkauman dan agama yang mengatakan Melayu menyerang kuil dan akhirnya penganut agama Hindu merusuh hingga menyebabkan kerosakan yang teruk dan mengorbankan nyawa. Hingga hari ini pembunuh Arwah Adib masih bebas dan tidak diambil tindakan.


Itu adalah sedikit contoh yang terbaharu selain dari kisah-kisah sejarah perkauman yang pernah terjadi dalam negara kita.


Oleh itu, apa yang berlaku apabila warga asing (difahamkan warga Nepal) membuat video menghina Islam dan mengangkat pelampau agama Hindu dari India yang menghina Nabi Muhammad SAW dan Islam sebagai hero mereka, Video itu pula dibuat dihadapan Kuil Besar di Batu Cave, ia seolah mengajak seluruh penganut Agama Hindu di negara kita untuk turut sama menjadi seperti mereka. 


Ini yang kita tidak mahu. 


Mereka mempromosi keganasan, mereka warga asing, mereka menyokong gerakan pelampau agama dari negara asing tetapi bertapak di negara kita. Nanti yang berbalah adalah rakyat negara kita dan yang rosak dan terkorban juga adalah rakyat kita.


Sehingga hari ini, setakat saya menulis ini, saya masih belum nampak kenyataan dari Menteri @kementerian Dalan Negeri mengenai isu ini.


Saya tahu isu ini sensetif tetapi bila Menteri membisu itu merbahaya untuk keselamatan rakyat negara ini dan saya nak kata kepada menteri, "ini tak lawak."


Seperti yang saya nyatakan dapam tajuk posting ini, Menyemai kebencian agama dan kaum mudah, bila terbakar, nak memadamnya perlukan darah dan nyawa. 


Seterusnya apakah tindakan menteri Kementerian Dalam Negeri (KDN)

2 comments:

Anonymous said...

Seorang ahli politik MCA DATUK YIP KUM FOOK(叶金福) menghina Sultan Selangor kerana mengambil gelaran Datuk untuk menipu dan berbohong kepada orang Cina Malaysia dan dia seorang ahli perniagaan dan lain-lain, dia sentiasa sombong dan menipu wanita-wanita untuk kepentingan dirinya.

DATUK YIP KUM FOOK(叶金福) juga seorang peguam di Taman Desa Jaya, Kepong….dia ada kedai peguam di Taman Desa Jaya, Kepong.. terbuka untuk menipu orang ramai, kini ramai yang mengenali(tahu) dan mengesyakinya kerana di kawasan Kepong selalu ada masalah pada sebelum ini seperti tokong Hindu letak api di Taman Daya, Kepong tendang Sami-sami Buddha keluar dari KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI (三宝寺) dan lain-lain.

Kita semua harap Sultan Selangor mengambil kembali semua gelaran Datuk kerana jika YIP KUM FOOK(叶金福) diteruskan gelaran Datuk, negara kita akan runtuh dan musnah...seterusnya Taman Desa Jaya kita, Kepong akan dapat bahagia dan harmoni.

Sekarang anak dia(叶君瀚 YIP JIUN HANN) jadi pengerusi MCA Gombak, sama juga sebab ayah ajar anaknya jalan sama, dan kedua-duanya pun tak malu dan masa sekarang orang boleh hantar mesej tahu dengan cepat, anda tak boleh lari dari orang gosip

perkongsian oleh AHLI JAWATANKUASA SAMNAK SAMBODHI (三宝寺), Taman Desa Jaya, terdahulu

Anonymous said...

Simon Low Kok Meng ialah Datuk Yip Kum Fook adik ipar dan CID, kerana membawa maklumat berita kepada keluarga datuk Yip, kena berhati-hati dengan mereka, selalu mendatangkan masalah kepada orang kepong dan Taman Desa Jaya, Kepong, sekarang ramai yang tahu tentang apa yang mereka lakukan

Semua perkara yang mereka lakukan seperti membakar Kuil Hindu (Taman Daya) dan mengeluarkan sami-sami Buddha dari Samnak Sambodhi atau kuil Buddha di Taman Desa jaya, kepong...juga MCA runtuh kerana mereka juga, mereka mendapat kuasa untuk mendapatkan wang dan untuk mereka berniaga

Cina, India, Melayu dan lain-lain perlu berhati-hati yang tinggal di Kepong, kerana golongan ini boleh melakukan sesuatu kepada semua orang. Datuk Yip Kum Fook ialah seorang peguam (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) No 2A & 2B, Tingkat 2, Jalan 53, Desa Jaya Kepong, 52100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan... tetapi ada orang atau kawan-kawannya berkata, Datuk Yip Kum Fook bukan peguam sebenar, kerana Datuk Yip membeli sijil dari beberapa institut undang-undang di UK sahaja

Kami berharap kini presiden Malaysia (Datuk Seri Anwar) akan menyemak Datuk Yip Kum Fook kerana banyak komen dan posting di internet, dan ramai orang mengesyaki melakukan projek haram dan kesilapan undang-undang di Malaysia

Perkongsian dan siaran oleh Encik Chong dan keluarga, Kepong