03 January 2013

BOB Lokman Terpaksa Teruskan Ceramah Walaupun Hanya 25 Orang Yang Mendengar Di Kampung Tiram Buruk, Tanjon Karang.Makin lama makin sasau aku tengok orang tua ni. Ni lah akibatnya apabila terlalu menunjuk-nunjuk kononnya dialah yang paling Islam diantara Orang Islam yang lain. Semua orang salah dan hanya dialah yang betul.

Berita ni aku dapat daripada sahabat aku. Khabarnya baru-baru ini ada majlis kenduri kahwin di kampungnya dan tuan yang punya rumah telah menjemput BoB Lokman sebagai tetamu dan seterusnya menjadi penceramah.

Tetapi apa yang berlaku amat memalukan apabila yang hadir mendengar katanya hanya dalam 25 orang sahaja. 

Aku pelik jugak, takkan artis glamer dan manusia paling Islam diantara manusia Islam ini tidak ada peminat atau sekurang-kurangnya pendengar daripada pengikut tegar PAS.

Cuba teman-teman fikirkan apa tandanya itu?..

Artis glamer, manusia yang tinggi ilmu islamnya dan punyai segala yang terbaik diantara yang terbaik dan yang paling penting IKON parti Syuga PAS..

Itulah tandanya yang rakyat sudah meluat dengan politik bodoh yang mempergunakan agama, memperbodohkan agama dan menghina agama hanya kerana mahu menjadi seseorang di dalam hiraki politik.

Dia ingat dengan cara menunjuk untuk menjadi islam dihadapan orang ramai dan kemudian masuk dalam parti syurga dia dapat menjadi lebih terkenal dan mendapat habuan di dalam politik.

Apa yang dilakukannya hanyalah memperbodohkan dirinya dan menghina agama.

hingga kini lihatlah sendiri.. tiada lagi manusia yang mahu menyokongnya dan yang paling memalukan ialah pengikut daripada partinya sendiri tidak hadir untuk menyokongnya... bukankah itu memalukan...

Esok aku akan bawakan cerita yang lebih menarik, masih dalam majlis yang sama tetapi lebih membuktikan betapa terdesaknya pemimpin politik daripada gabungan parti syurga dan neraka ini untuk mendapat sokongan masyarakat setempat. tungguuuu.....
10 ulasan: